11 Eylül, 2012

Tatillll:)




3 yıldır tatil yüzü görmemiş bünyem ağustos sonu itibariyle deniz,kum ve güneşle buluşmuş bulunmakta.Meğer ne kadar ihtiyacım varmış gidip görünce anladım. ben kız arkadaslarımla birlite bu yılki yıllık iznimi didimde geçirdim.Küçük bir yer gibi gelsede akla dolu dolu 1 hafta geçirdim Benim tavuklarla birlikte en geç 11 de yatakta olan bünyem güneşin doğusuna kadar gezdi.Gün geldi 4-5 saatlik uykuyla durdu.ama çokkk eğlendi:)

deniz kenarında oturup kitap okumak ,sohbet etmek meğer insanın bütün yorgunluğunu üzerinden alıyormuş.Ruhu dinlediriyormuş.E bide ortam ege olunca benım için akan sular duruyor.Memleket hasreti bu olsa gerek:)



Tatilde tabiki sadece deniz, güneş yapmadımDidimde meşhur apollo trapınağı vardı ve bizim kaldığımız yere çok yakın olunca görmeden gitmek istemedim.



Didim’deki Apollon Tapınağı, antik dünyanın en büyük üçüncü tapınağı; aynı zamanda da dünyanın yedi harikasından biri olan Artemis Tapınağı’nın mimari ikizi. M.Ö. 494’te Persler tarafından tahrip edildikten sonra Büyük İskender’in gözetiminde yeniden inşa edilen tapınak, antik dünyanın gelmiş geçmiş en ünlü kehanet merkeziydi. Antik coğrafyacı Strabon, Didim’deki Apollon Tağınağı’nı dünyanın en büyük ve en görkemli tapınağı kabul eder. Ona göre tapınağın üst örtüsüz oluşu sonsuzluk ve ihtişamıyla bağdaştığı ölçüde anlamlıdır. Anadolu’da bulunan bu en büyük İyon tapınağının insan ve hayvan kabartmalarıyla süslenmiş taş duvarları; ustalıkla işlenmiş 17.5 m yüksekliğindeki 3 adet İyon sütunu kalıntısı ve merdivenleri görülmeye değer güzellikte. Bir Roma efsanesine göre gözleriyle baktığı kişiyi taş haline getiren Gorgon kızkardeşlerden Medusa’ya ait baş kabartması çok değerli kabul ediliyor. Didim ve Apollon Tapınağı’nın sembolü kabul edilen Medusa kabartması, heykeltraşının yorumuna göre en güzel görünümlü olanı.
not:http://www.gezikolik.com/tr/Gezelim_Gorelim/Gezilecek_Yerler/Turkiye/AYDIN/Didim_%28Yenihisar%29/Apollon_Tapinagi/e_1556.aspx



Şimdilik bu kadar ne giydim postlarıda yapıcam inş yazmaya üşenmediğim günlerde:)Eğer çalışma hırslarınız yüzünden tatilinizi erteliyorsanız sakınnn yapmayın gerçekte makina değğil insanız sonuçta sizinde ihtiyacınız var:)