28 Temmuz, 2010

ORGANİK SABUN



Bir kimyager olasamda kimyasal ne kadar azsa hayatınızda o kadar sorunsuz yaşarsınız asitti bazdı derken hayatımızı mahvediyoruz..Herhalde fakülteye başladığım günden beri en çok duyduğum soru sabun yaptınız mı? ewt yaptık kattık karıştırdık oldu...:)
Bende bu günlerde organik sabunlara takıtım.Her soruna uygun bir tane buluyorum .Özelliklede cilt sorunlarına karşı hepsinin farklı bir etkisi oluyor aşırıda pahalı değiller:) Ama TSE damgalıları tercih edn çünkü içine ne katıldığı çok önemli cildiniz için.

Acı badem sabunu: Acı badem yağıyla üretilen sabun bakım gerektiren ciltler için tavsiye ediliyor, özellikle yüz temizlinde kullanılıyor.

Ada çayı sabunu: Hücre yenilenmesinde etkin olduğu belirtilen ada çayı sabunu, antiseptik, anti selülit, anti bakteriyel özelliğe sahip…. Cildi sıkılaştırıcıyla bilenen bu sabunun mantar hastalıklarına da iyi geldiği ifade ediliyor.

Alaçatı papatya sabunu: İltihap giderici mantara ve egzamaya karşı etkili özelliğiyle satılan papatya sabunu, selüloit tedavisinde kullanılır.

Ardıç katran: Anadolu’da yüzyıllardır kullanılan bu sabunun egzama, kaşıntı, sivilce, kepek ve saç dökülmelerine karşı etkili olduğu vurgulanıyor.

Ballı zincir tozlu sabunu: Cilt gözeneklerini temizleyerek genç ve canlı bir görünüm kattığı belirtilen bu sabunun ise içerdiği E vitamini ve gliserin ile cildi beslediği, canlandırdığı ve nemlendirdiği ifade ediliyor.

Gül yaprağı sabunu: Her türlü cilt sorununa iyi gelmesinin yanında, çok etkili bir onarıcıdır. Cilde canlılık kazandırır ve gerginleştirir. Alerji, egzama ve açık yaralara iyi gelir. Makyaj temizler, ciltteki doğum lekelerini giderir.

Katran sabunu: Mantar hastalıklarında cilt kaşıntılarında sedef ve egzamada varis ve ağrılarında uyuz ve benzeri cilt sorunlarında kullanılır. Egzama, kaşıntı ve sivilce ,kepeğe, dökülmelere karşı etkili olan bir sabun türüdür.

Kivi sabunu:Siyah noktaları yok eder.

Çeşitli cilt sorunlarının çözümü ve iyi bir cilt için tavsiye edilen diğer ürünler ise Bıddım, Çilek, Defne, Havuç, Kayısı, Kivi, Okaliptüs ve Yılan yağlı sabunu olarak sıralanıyor