09 Ağustos, 2012

Ateşböceği Yolu

Gecenin zifiri karanlığını aydınlatan atş böcekleri bu sefer anlattıkları muhteşem bir dostluk hikayesi ile içimi ısıttılar.Krıstın Hannah'ın kitapları benı bende aldığına ve bir solukta okuduğumu bu kitapla tastikledik.Kitap 650 sayfa civar ama insanı hiç bıktırmıyor ben 3 günde falan bitirdim nerdeyse işte bile kucağımda okudum :)

Kitap birbirinden çok farklı iki arkadasın dostluklarını anlatıyor.Tully kariyer hırsıyla yanıp tutuşurke,Kate evi ve çocuklarına adanmış bir hayat yaşıyor.Kimi zaman kıskançlık ,kimi zaman kavga etselerde son nefeslerine kadar birbirlerini düşünüp birbirlerinden ayrılamıyorlar.Benım kitabın sonlarında gözlerim doldu.Allahtan işteydim de ağlamamaya çalıştım.:)

Arka kapak:


DOSTLUĞUN BÜYÜSÜ ÜZERİNE OLAĞANÜSTÜ BİR ROMAN
“Ateşböceği Yolu’nda Kristin Hannah sevgi ve sadakat üzerine keskin ve unutulmaz bir hikaye yazmıştır.”
Jacquelyn Mitchard

“Kristin Hannah 70 ve 80’lerin heyecanını ve enerjisini ortaya sermektedir ve bunu öyle bir derin seviyede yapmaktadır ki okuyucuları iki kadın arasındaki dostluğun tam kalbine taşıyor.
Ateşböceği Yolu bir şaheser.”
Elin Hilderbrand

“Hayatımızdaki en önemli şeylerden biri olan ebedi dostluk üzerine dokunaklı, enfes bir roman.”
Elizabeth Buchan

“Bu muhteşem romanın sayfalarını çok hızlı geçmek istemeyeceksiniz. Kapıyı kilitleyin, telefonunuzu kapatın, ve yanınıza bir paket mendil alıp koltuğunuza yerleşin. (Sonra uyarmadı demeyin.) Kristin Hannah’dan başka hiç kimse kadınların dostluğunu tüm acısı, tatlısıyla bu kadar güzel yazamazdı.
Harika bir yazar.”
Susan Elizabeth Phillips

“Ateşböceği Yolu okumayı neden sevdiğimizi bize bir kez daha hatırlatıyor.”
Patricia Gaffney
NOT:Umarım herkesin kitaptaki gibi gerçek bir dostu olur:)