15 Kasım, 2012

Tanrı Daima Tebdil-i KıyafeT Gezer


Kitabın adı bile ilgimi çekmeye fazlasıyla yetti.Kitap intiharın kenarındayken hayata tekrar geri dönmeye çalışan bir kişiyinin yaşadıklarını anlatıyor.Ölüme bir adım kala  tanıştığı birine verdiği söz sayesinde Alan'nın hayatı 360 derece değişiyor.Kitap bastırılmış duygularımızı, başkalarını kırmamak için nelerden vazgeçtiğimizi, kendi iç çekişmelerimizi, neden kendimzi olduğumuzdan farklı gösterdiğimiz gibi bir çok konuyu içeriyor.Mutlaka kendi yaptıklarınızıda buluyorsunuz içinde ki ben buldum.Kitap şaşırtıcı bir şekilde başlayıp şaşırtıcı bir şekilde bitiyor.Ben bu kitabı resmen bir solukta okudum.





Arka Kapak;

Mutluluğun kapını çalmasını bekleme, sen ona git
Hayatını değiştirecek roman bu işte!
Bir düşünün. İntihar etmek üzeresiniz. Bir adam hayatınızı kurtarıyor, ama karşılığında sizinle bir anlaşma yapıyor. Bundan sonra o ne söylerse sorgusuz sualsiz yapacaksınız. Kendi iyiliğiniz için... Çaresiz, kabul ediyorsunuz ve hayatınızın iplerini tıpkı bir kukla gibi başkasının ellerine bırakıyorsunuz. Ve hayatınız eskisinden çok daha güzel oluyor. Yine de şüpheleriniz var: Bu adam aslında kim? Çevresindeki gizemli kişilerin sırrı ne? Sizden aslında ne istiyor?

Tanrı Daima Tebdil-i Kıyafet Gezer, kendi kendimize koyduğumuz engelleri, korkularımızı ve önyargılarımızı nasıl aşacağımızın, kaderimiz sandığımız mutsuz bir yaşamı, bizi mutluluğa götüren bir yolculuğa nasıl dönüştüreceğimizin hikâyesi.

"Laurent Gounelle bir mutluluk fabrikatörü... Eğer mutluluğun bir reçetesi varsa, Gounelle o reçeteyi biliyor olmalı."
Le Figaro

"Yeni Coelho."
L'Express

"İnsanın kendini arayışı ve başkasını anlaması hakkındaki bu benzersiz roman, kendine güven ve özgürlük üzerine işe yarar tavsiyeler veriyor."
France Soir

"Sürükleyici ve kolay okunan bir kitap. Hem iyi bir kişisel gelişim kitabı hem de güzel bir roman. Bayıldım!"
Critiques Libres

"Sonuna kadar gizemini koruyan, mizahi ve şiirsel bir roman."
L'est-éclair