25 Şubat, 2011

Saçlarımm:(

Bu foto aynı beni yansıtıyor.
Ben yıllarca gür saçlarımla övünen hatta kuaförlerden satıyım diye teklif bile alırdım.Okadar gürdiki bazen yarısı gitse diyordum çünkü şekil vermek işkence oluyo hele ben gibi uğraşmayı sevmiyorsanız.
Gel görki şimdi resmen bir tutam saçım kalmış durumda . 100 tel normal diyorlar ama benimki 200 tel nerdeyse aaşırı dökülüyor.Şampuanlarımı değiştirdim olmuyo gidip bitkisel şampuanlar aldım olmadı en sonunda annemin önüne oturdum bir güzel zeytin yağlandım biraz daha iyi gibi ama tam toparlanmadı hala fikri olan varmı?

5 yorum:

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Durumunu cok iyi anlayanlardan biriyim acikcasi bundan 3-4 sene oncede ayni durumu ben yasadim hatta bi tutam kalmsti benimkide dustayken saclarim dokuluyordu tararken fazlasi ile dokulup buna uzuldugum icin daha fazla dokuldu.. En sonunda doktora gittim kan testi yaptirdim kan dusuklugu cikti arti B vitanemin eksikligi ee böyle olunca dökülme olabiliyormus.. Gittim B-vitanemini aldim bunu uzun süre kullandim hemen faydasi olmuyor zamanla sabir gerekiyor destek olarak ben badem ve susam yagi kullandim saclarima yumusatici yerine ve sacimi boyamaktan vazgectim gerekde yoktu artik dökülmesini istemedigimden dolayi.. Sonuc kabarik kabarik saclarim geri geldi hatta eskisinden daha gür bi sekilde :) badem ve hint yagi daha etkili olacaktir ama ben bulamadigimdan susam yagini kullanmistim badem yagi ile onunda faydasi oldu hem saclarim kurumadi hemde canlandi ve yumusacik ipek gibi taramakta zorluk cekmiyorum uzun oldugu zaman taramak bi iskence olur normalde ama benim icin degil artik :) Ve hergun sac taramak gerek sabah kalkip aman sonra tararim diyipde unuttugumuz zaman yarine kaliyor ee boyle oluncada sac 100 tel dokulecegine 200 oluyor bi gun icinde.. Benden bu kadar canim umarim sanada faydasi olur ilk bi test yaptir bence kan dusuklugu vitamin eksikligi buyuk rol oynuyor sac dokulmesine hatta kas kiprik dokulmesine bile yol acabiliyor bu ..

papatya dedi ki...

cnm bendede kan düşüklüğü var genede test bidaha yaptırıyım ben:) o yağları nasıl kullandın cnm sen direk sürüp beklettinmi:?

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

ilk zamanlar 10-20 dak kadar bekleterek kullaniyordum sac diplerinin yagi emdigini fark edersin sanki birileri cekiyormus gibi ustune bide kasinti tatli tatli :D basima sicak bir havlu sarip evin temizligini bitirdigimde dusa giriyordum ilk duru bi su ile yikiyordum saclarimi ordan sampuanliyordum yalniz sampuani direk basina degilde elinde bi güzel köpürüt kimyasal matteler fazla oldugundan hic bizaman saca direk yapmamak gerekiyormus .. Kan dustuklugun varsa buyuk bir ihtimal bundan kaynaklaniyordur ilaclarini al kullan vitamin eksikliginede baktir derim :)

Bir umut Bir dokunus dedi ki...

Yalniz bu kadar bekletmek gerekmiyor dusdayken surup bi iki dak beklemekte yetiyor, yalniz cok fazla siklikla dusa girmemek gerekiyormus :) saclarin en az uc gun kendi yagi ile kalmasi gerekiyomus doktorum sagolsun bilgilendirdi bu konuda :)

papatya dedi ki...

tesekkurler cnm uygulıcam inş banda faydası olurr:)